www.poolstation.nl

weblog 2010


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Vogelklif

29 juli 2010 14:40

De dikbekzeekoet legt een ei op een rotsrichel, zonder een enst te maken. Het ei heeft ook een echte punt, waardoor het altijd in een rondje draait en niet vand e richel af kan vallen. De jonge vogels zitten ook erg stil op de richel, totdat ze volledig in de veren zitten. Vliegen kunnen ze nog niet, maar ze zweven dan allemaal tegelijk vanaf de klif naar de zee. De ouders kunnen het voedsel dan niet meer aandragen en zwemmen met de jongen nara de visgronden.

Elise heeft een portret gemaakt van een dikbekzeekoet. We verbazen ons over de prachtige details van een oogstreep.

De drieteenmeeuwen hebben een goed jaar. Er zijn veel nesten met twee grote jongen. De drieteenmeeuwen broeden ook op richels in dezelfde klif maar maken wel een nest dat jaarlijks wordt opgehoogd.

Van dichtbij is mooi de rode ring rond de ogen te zien van het broedkleed.

Foto's Elise Biersma facebook album [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20100728, 23:01 20100729, 14:40 20100729, 16:00 alle verslagjes met kleine foto's
amundsen-nobile toren vogelklif kvadehuken

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [zeekoet]  [drieteenmeeuw]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.