www.poolstation.nl

weblog 2010


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Paddenstoelen

4 augustus 2010 13:30


Machiel is paddestoelexpert van Naturalis en verzamelt paddestoelen voor het nationaal herbarium. Zijn collega Jozsef Geml bestudeert de genetische variatie van schimmels op basis van DNA fragmenten. Samen verzamelen ze op Spitsbergen zoveel mogelijk soorten voor een referentiecollectie.

klik op bovenstaand plaatje zodat de video start

Van iedere soort worden een aantal exemplaren van verschillende standplaatsen verzameld. Die gaan dan mee in een sorteerbakje nadat ze genummerd zijn er een foto is gemaakt. Voor de foto worden de paddestoelen eerst geplukt en enkele worden omgedraaid zodat er op één foto zowel de boven als onderkant te zien is, in de natuurlijke omgeving. Daarmee kan de expert ze al bijna op naam brengen.

Website van Machiel: www.paddenstoel.nl
Profiel Machiel en Jozsef op deze website.

Welke soort is dit?
Op weg naar Ossian Sars.
Een flinke oogst.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20100804, 11:39 20100804, 13:30 20100804, 19:00 alle verslagjes met kleine foto's
mossen paddenstoelen zwemmen met walvissen

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [planten]  [video]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.