www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

Het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat 50 jaar

19 januari 2020

Vandaag zondag 19 januari, is de dag dat het Arctisch centrum van de Rijksuniversiteit Groningen 50 jaar bestaat. We zijn super trots op onze grote successen: de Smeerenburg expedities, geleid door Louwrens Hacquebord, de SEES expedities naar Edgeøya, onze bijdragen aan de werkgroepen van de Arctische Raad en het Nederlands Poolstation op Spitsbergen. We hebben een belangrijke rol gespeeld bij het samenbrengen van alle Nederlandse onderzoekers in de poolgebieden in het Willem Barentsz Polar Network en faciliteren nationale and internationale samenwerking in het Noordpoolgebied. We zijn trots op ons onderwijsprogramma en dankbaar voor de grote interesse onder studenten.
Het Arctic Centre is een unieke multidisciplinaire onderzoeksgroep die veel doet om kennis uit te dragen aan het algemeen publiek, Nederlandse bedrijven, ministeries en onderzoeksfinancier NWO. Het centrum behoort tot de Faculteir der Letteren en het Groningen Instituut van Archeologie (GIA), dat in 2020 zelfs haar 100 jarig bestaan viert.
Ons centrale thema is de Duurzaamheid in het Antropoceen van het Noordpoolgebied. We bestuderen de invloed van de mens over verschillende tijdschalen.


We vieren ons 50-jarig bestaan met de volgende activiteiten:

25 januari 2020SEES publieksdag (in Dutch)

Een zaterdag in het teken van de grootste Nederlandse poolexpedities naar de oostzijde van Spitsbergen in 2015 and 2020. More info.


24-25 MarchArcSci2020 conferentie

De afsluitende conferentie van een Europees onderzoeksproject dat de nieuwste wetenschappelijke technieken toepast op archeologische vondsten. More info.


26 Marchverdediging van het proefschrift van Marjolein Admiraal

Residu analyse om het voedsel vast te stellen uit oude kookpotten in Alaska. More info.


3-12 AugustSEES.nl/2020 expedition

Een nieuwe expeditie naar een afgelegen eiland waar in het verleden veel onderzoek is gedaan door nederlandse teams. Nu gaan weer 50 wetenschappers en 60 toeristen mee op de boot Ortelius. More info.


October 2020NySMAC vergadering in Groningen

Ny-Ålesund Science Managers Committee komt twee keer per jaar bij elkaar om het onderzoek te coördineren in het internationale dorp op Spitsbergen. More info.En hier publiceren we het uitverkochte boek dat de eerste 35 jaar van het Arctisch Centrum beschrijft onder de titel: Het topje van de IJsberg
Dit boekje kun je ook laden in een apart tabblad van je browser door hier te klikken.pages with keyword feestjeNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [grouse]  [guillemot]  [history]  [houses]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [postmaster]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [veterans]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist