www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

moord

7 augustus 2021

Achter het vliegveld licht het meertje Storvannet. Dat was lang geleden een diep meer voor het drinkwater, maar vanwege zware metalen in het water is er nu een ander meer dat ons drinkwater levert. Op 3 augustus werden er 35 ganzen geteld. Gisteren waren het er 54. Een reden om er naar toe te gaan om de ringen te lezen. Wanneer ik aankom zwemmen er 12 ganzen met 5 kuikens. Ik heb wildlifecamera's langs het meer gezet om de boel beter in de gaten te houden.
Dan zijn er ineens twee kleine jagers, die een kleine alk lastig vallen. Beide soort hebben het woord klein in hun naam. De kleine alk probeert onder te duiken maar het meer is hier te ondiep. Een boel gespartel en de kleine jagers lijken op te geven, maar dan komt er ineens een ppoolvos aansprinten, die een meter het ondiepe meetr in rent en de kleine alk vastpakt. Trots loopt hij met zijn spartelende prooi weg.

Een kwartier later is er een andere vos, die nu op de ganzen jaagt. Ook deze jacht is succesvol en een volwassen gans is het slachtoffer. Geel AUH, vader van twee kuikens is niet meer, omdat hij zijn jongen probeerde te beschermen.
Geen wonder dat er steeds minder ganzen hier zitten.
Christophe Brochard maakte deze prachtige beelden bij het verhaal.pages with keyword ruiNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [grouse]  [guillemot]  [history]  [houses]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [postmaster]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [veterans]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist