www.arcticstation.nl

select keyword  

[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

more pages with this keyword at the end of this page  klik hier voor nederlands

26 juli 2006, 18:30

wandelen met ganzen door het dorp
uitleg de ganzen groeperen een wandeling.... ...door het dorp... ...naar de vangnetten
voorzichtig, rustig
Voor de derde ganzenvangst, halen we de ganzen op aan de westzijde van het dorp. In de bovenste rij foto's zie je Maarten uitleggen aan een groep vrijwilligers wat er gaat gebeuren. Je moet iets weten van ganzengedrag en over de handsignalen die ik ga geven om de mensen naar de goede plek te laten lopen. Daarna verstoren we de ganzen van een klein plasje en lopen met ze door het dorp naar de netten aan de oostkant. Dat ging prachtig.
Op de grote foto kun je zien dat er ook kuikens zaten in deze vangst. De foto's met mij erop zijn genomen door Johan Ström.
de vangkooi sluiten
De deur van de vangkooi wordt gesloten en daarna worden alle ganzen in groene kooien gedaan zodat we hun poep kunnen verzamelen.
de ganzen vastpakken in individuele kooitjes doen
Terwijl Maarten de ganzen één voor één uit de vangkooi haalt, dragen de anderen ze naar Olga, die ze in de groene kooitjes apart zet om de poep te verzamelen.


Maarten met de laatste gans een groepsfoto van de ringers We begonnen om 18:00. daarna was het twee uur wachten omdat de ganzen moeten leegpoepen. Om 20:00 beginnen we met het meten van de kuikens en de oudervogels, die we uit de groep kunnen halen vanwege hun ringcodes. De families worden weer vrijgelaten om 22:00 uur. Daarna hebben we de andere vogels gemeten tot iets na middernacht.

Daan met kuiken
pages with keyword ruiNo keyword selected!

Select a keyword from the list in the top right corner and press on the [search]-button.


[home]  [weblog]  [science]  [people]  [station]  [ny-ålesund]  [sightings]  [sitemap]  [nederlands]

click on a picture for more informationselect a new keyword

choose a keyword from the list in this box: 

[360 video]  [aquaria]  [archaeology]  [arctic fox]  [arctic tern]  [arcticexplorer.nl]  [artist]  [atmospheric research]  [aurora borealis]  [barnacle goose]  [birdhealth]  [catching]  [cemetery]  [common eider]  [dogs]  [eemshaven]  [expedition]  [faeces]  [fish]  [geolocator]  [geology]  [geopolitics]  [glaciers]  [glaucous gull]  [global warming]  [gps-collar]  [grouse]  [guillemot]  [history]  [houses]  [imprinting]  [insects]  [instructions]  [kittiwake]  [landscape]  [limnology]  [moult]  [nest checking]  [netherlands]  [new species]  [party]  [people]  [pink-footed goose]  [plankton]  [plants]  [podcast]  [polar bear]  [pollution]  [postmaster]  [press]  [publication]  [reindeer]  [ring reading]  [rocket]  [safety]  [science]  [seal]  [skua]  [snow]  [snowbunting]  [space research]  [station]  [streetview]  [sustainability]  [teaching]  [tourism]  [town]  [unusual birds]  [veterans]  [video]  [visitors]  [waders]  [whale]  [wildlife camera]  [young polar scientist